dimecres, 30 de gener del 2013

Ecopràctic: Sabó de rentadora econòmic

Bé, oblidem les penes i fem coses de profit. Us vull explicar com faig el sabó per a la rentadora, però que no s'enterin les multinacionals que em tanquen el bloc!
Necessitem 3 litres d'aigua, una olla mitjaneta per posar-la a bullir i sabó de pastilla tipus Marsella, o el Lagarto de tota la vida o sabó cassolà (pregunteu a l'àvia!). Atenció, amb sabó de coco no surt bé. Amb sabó de glicerina tampoc. Jo faig servir el de la foto que us passo a continuació, el paquet de mig quilo surt per uns 1,30€ i en treure'm entre 12 i 15 litres de sabó per a la rentadora, així que val la pena, no?


Si us hi fixeu, es llegeix la marca i sabreu on trobar-lo, jo no us ho diré... (en públic, jaja!). És molt pràctic perquè ja va en porcions de 100gr, però si no el trobeu doncs agafeu la mateixa quantitat del vostre sabó. Poseu 3 litres d'aigua al foc fins que comenci a bullir i mentrestant ralleu la porció de sabó amb el rallador de formatge mateix. No cal que quedi molt fi, a mi em queda així:


I si l'aigua ja està bullint, hi tireu el sabó i a remenar amb una cullera fins que es desfaci. Al principi sembla que els grumolls no desapareixeran...


...però no trigaran a fer-ho. Quan estigui tot desfet ho deixem bullir un parell de minutets i apaguem el foc. Ens quedarà com una sopa aigualida que no sembla que tingui gaire poder netejador...


Ara ho hem de deixar refredar, però amb compte: quan estigui templat, que encara serà molt líquid, ho passem a la marraixa on l'anem a conservar. Quan es refredi del tot solidificarà. Per a què ens quedi consistència de sabó líquid hem de sacsejar la marraixa abans que solidifiqui del tot i també cada vegada abans de fer-lo servir. Una vegada me'n vaig descuidar i se'm va quedar tot quallat dins la marraixa, d'una peça. Ho vaig arreglar posant la marraixa al sol i sacsejant-la quan es va començar a fer líquid.

La mesura per una rentadora és una tasseta de cafè, més o menys la quantitat que es posa del sabó comercial. A mi em surt bé tota la roba,blanca i de color i amb un menut de 4 anys us asseguro que la roba entra bruta... Aquest sabó és pràcticament inodor, així que si voleu que la roba faci oloreta a alguna cosa, li afegiu suavitzant a la rentadora com de costum i llestos. Au, a estalviar!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada